закрити

Як з'явилося фарбування волосся?

Якщо порівняти фарбування волосся з будь-якої іншої процедури – наприклад, нарощуванням волосся, то перша має набагато давню історію. У цій статті її ми і розглянемо. Прочитавши статтю, багато задумаються і здивуються, наскільки старими методами фарбування вони користуються. Так, саме так, велика частина нинішніх технологій фарбування тягнеться ще з минулого сторіччя. Можуть лише змінюватися і вдосконалюватися склади (додаються щадні компоненти) і дії при фарбуванні, проте суть залишається незмінною. Це стосується використання перекису для знебарвлення волосся.

 

А ви знаєте звідки бере своє коріння знебарвлення волосся? Якщо згадати звідки дме вітер усіх модних відкриттів і починань, то безсумнівно напрошується відповідь: «У Парижі!». Так, саме там почали використовувати перекис все, хто хотів домогтися білої шевелюри. Винайшов цю процедуру французький аптекар. Як і завжди, все найцікавіше відбувається випадково – він вилив на кота флакон з перекисом і побачив, що шерсть посвітлішала, а там, де перекису виявилося найбільше, утворилися жовті підпалини. Так аптекар зробив висновок, що перекис не тільки освітлює, а й може робити опіки. Після цього, перекис стали використовувати придворні дами, які всіляко намагалися наслідувати білявою королеві. Звичайно, велика частина своє волосся просто перепалювало, вони перетворювалися в неживий пучок. От би зраділи в ті часи придворні дами такій процедурі, як абсолютне щастя для волосся або подібні системи відновлення, які на сьогодні пропонує салон Олександри Андрєєвої.

Відрізняється оригінальністю та найперше фарбування волосся, яке почали робити жителі африканських племен. Способи були самими оригінальними. На волосся наносилася червона глина товстим шаром, після чого їй давали повністю висохнути. Далі вона під своєю вагою відвалювалася шматками, а на волоссі залишалися дрібнодисперсні частинки, що нагадують пил. Так з’являлися вогненно-руді африканки. Однак це був не єдиний спосіб. Подібні методом наносилися на волосся і водорості. Для цього вибиралися найоригінальніші за забарвленням водорості. Смарагдовий колір волосся вважався найпривабливішим.

Африка стала приводом для появи ще одного типу фарби, але на цей раз тваринного походження. Для фарбування волосся почали використовувати маленьких жучків, чимось нагадують мурах. Їх збирали, сушили, подрібнювали, і в підсумку мали порошок яскраво-рудого кольору. Цей фарбувальний пігмент відмінно проникав в структуру волосся, а сама фарба на волоссі трималася близько місяця, а то й двох. Потім ця фарба з’явилася і в торгівлі під назвою «міност».

Паралельно з цим з’явилося і нарощування вій. До своїх приклеювали волосся різних тварин –починаючи від зебри і закінчуючи левом. Чим важче доставалися такі волоски, тим більше уваги звертали на ту жінку, яка їх приклеїла. Загалом, перетворення були ще ті. У такі моменти розуміється: як добре, що ми живемо в цивілізоване століття і практично всі блага позбавлені тієї жертовності і ризиків, які були близько 1000 років тому.