закрити

Як приготувати сухий шампунь для волосся в домашніх умовах?

Багато дівчат вже почали користуватися сухим шампунем для волосся, а інші якщо й не пробували, то цікавляться цим способом очищення волосся. І від клієнток студії Олександри Андрєєвої не раз доводилося чути запитання з приводу застосування сухого шампуню для волосся. Для деяких в цьому разі логічним є виникнення питання: «чим так не влаштовує звичайний шампунь, що доводиться використовувати його альтернативу?». Але якщо задуматися, то причин для цього більш, ніж достатньо. Всім відомо, що часте миття волосся сушить волосся. Але це ще не все. Припустимо ви застудилися, мити голову неможна, а виглядати привабливо хочеться, незважаючи на нездужання. Що робити в цьому випадку? Ось якраз і стане в нагоді сухий шампунь для волосся. Справа в тому, що для його застосування не потрібно мочити волосся, чим він власне і викликає інтерес. Протипоказань у цього шампуню немає. Можна використовувати після нарощування волосся, для довгого та короткого волосся, прямого і хвилястого.

Ну і врешті-решт, якщо проаналізувати те, що ми бачимо на полицях магазинів, стають очевидними всі переваги такого натурального шампуню домашнього приготування. Косметика для догляду за волоссям масового споживання має в більшості випадків агресивний склад. Потрібно постаратися, щоб знайти шампунь без вмісту пропанових, бутанових, ізобутанових з’єднань.

Тепер власне перейдемо до приготування шампуню. Знадобиться звичайний стакан, посуд для перемішування суміші, ложка, судок, пензлик для макіяжу. Існує кілька різновидів сухого шампуню – для світлої або темної шевелюри.

У разі світлого волосся: пів склянки кукурудзяного крохмалю, 2 ч. л. меленої кориці, 5-6 кр. ефірних масел на ваш розсуд.

Склад для брюнеток: чверть склянки кукурудзяного крохмалю, чверть склянки порошку какао, 2-3 ч. л. меленої кориці, 5-6 кр. суміші ефірних масел на ваш розсуд.

Завдяки крохмалю і кориці, вбирається шкірний жир, а шкіра голови насичується корисними елементами. Какао відомий своїм багатим вітамінним складом, а також це відмінний природний антиоксидант. Ефірні масла посилюють властивості основних компонентів, додатково надають волоссю приємний аромат і свіжість.

Після того, як все інтенсивно перемішали і шампунь готовий, пензлик для макіяжу потрібно вмочати в суміш і злегка пройтися по всій довжині волосся і чубчику, якщо він є. Коріння волосся при цьому не потрібно зачіпати, оскільки легко пересушити шкіру голови. Після того, як суміш розподілена рівномірно на волоссі, можна починати її видалення. Нічого складного в цьому немає. Потрібно інтенсивно витирати волосся за допомогою рушника або старанно вичісувати шампунь за допомогою гребінця, відразу з великими зубчиками, а потім з дрібними. Ви відразу відчуєте, що суміш з волосся видалена. Природно, з довгого волосся видалятися засіб буде набагато довше, ніж з короткої стрижки. Потрібно просто набратися терпіння. Погодьтеся, процедура задоволена нескладна, тому можете сміливо експериментувати.